vineri, 6 aprilie 2012

Stadiile celulitei

 Stadiul 1 de celulita:
Acest stadiu se caracterizeaza prin asa numita celulita care nu este inca vizibila, doar prin strangerea pielii se poate observa existenta acesteia. Deasemenea picioarele au un aspect lipsit de tonus muscular. Acest stadiu este incipient dar foarte importantde depistat.

Stadiul 2 de celulita:
Acesta apare cand deja pielea prezinta forme de relief si nu este neteda, aparitia asa numitei "coaje de portocala" , tonusul musculcular al pielii dispare, iar aceasta are o un aspect nesanatos si inelastic.

Stadiul 3 de celulita:
La acest nivel celulita deja capata o forma mai pronuntat decat in stadiul anterior, este mult mai raspandita pe corp, cu prcadere pe picioare si este foarte important sa detectam la timp pentru a mai avea sanse de tratare reversibile.

Stadiul 4 de celulita:
In acest stadiu, celulita deja este intr-o forma foarte grava, piele nu mai este neteda si apar gropi la nivelul acesteia ca si cand ar fii facute cu degetul.  In acest moment este foarte greu sa mai scapi de celulita, iar tratarea acesteia poate insemna un drum lung si anevoios, insotit de un regim alimentar strict precum si efort fizic, dupa caz.

Un comentariu:

  1. Ar fi fost fain sa fie cate o poza pentru fiecare stadiu de celulita!
    Oricum felicitari pentru munca pe care o depui pe acest blog!

    RăspundețiȘtergere